Van Camper

 

REVOLUSI VANS KAMPERASI

Aya seueur petualang anu parantos milih séwa a van kémping usum panas kieu sahingga milih rupa-rupa tujuan anu hébat anu disababkeun ieu, sanés ngan ukur hiji. Bayangkeun hudang dimana waé, janten laut atanapi gunung, dibarengan ku sora manuk anu pangpayunna sareng Surya anu éraan mimiti ngucapkeun wilujeng énjing. Kaluar sareng kagumi bentang anu saé anu ngurilingan anjeun, sareng teraskeun gelas kami pikeun merenahkeun adaptasi panon anjeun kana cahaya énjing. Ngaraoskeun angin ngahiliwir sareng katenangan, duanana teu sadar kana sora kota anu kadang tilelep sakedik. Nyaéta, pangalaman ngumbara sareng mutuskeun rute dina waktos perjalanan ... naha anjeun kantos bébas ieu? Barina ogé, gaya hirup nomaden ieu milari jalan anu kabur, alternatif, kasempetan pikeun pegatkeun sambungan sareng sambung dina waktos anu sami. Sareng kami terang yén henteu sadaya jelema bakal daék ninggali sadayana hirup sareng anu leres sareng henteu kaiket kana naon waé (urang anu pangpayunna, urang kedah tetep datang ka kantor), tapi éta henteu hartosna yén urang henteu milih ieu nyéépkeun liburan anu béda. Sareng sapertos urang, seueur anu sanés! Pikeun sadayana ieu, di The Indian Face Kami parantos merhatoskeun kana tren anyar ieu sareng kami hoyong nyarioskeun sadayana anu kami terang. Saha anu terang ... panginten anjeun anu salajengna angkat ka #VanLife!

 

Kumaha cara tren ieu ngamimitian?

Saatos batesan pandemi, henteu tiasa dilawan pikeun ngira yén masarakat parantos langkung cemburu kana privasi nalika datang ka perjalanan, dina waktos anu sami yén kahoyongna pikeun ninggalkeun zona kanyamanan sareng ngajajah daérah-daérah éta parantos tumuh., Khususna lokal , anu baheula aya di tukang. Sakumaha dikumpulkeun El pais Tina perkiraan séktor mobil, usum panas ieu sakitar 55.000 motor asing nasional sareng 150.000 motor asing parantos ngeusi jalan-jalan Spanyol. Tapi kumaha upami #VanLife anu parantos narik seueur jalmi?

Camper van: Foster Huntington

Anu nyiptakeun gerakan dina jaringan sosial nyaéta Foster Huntington (@ngasuh) di 2011, anu milih nyerah hirupna salaku desainer di Ralph Lauren pikeun ngalih ka Volkswagen Syncro ti taun dalapan puluhan. Janten pameget anu hébat kana surfing, Huntington ngumbara di basisir California mawa frasa Bumi dimana anjeun parkir éta ("Bumi anjeun dimana anjeun parkir"). Nyatana nyaéta, sanaos sanés sadayana hoyong ngantunkeun sadayana sareng milari kahirupan nomadis, aya seueur anu ningali éta salaku pilihan anu pangsaéna pikeun megatkeun sambungan sareng ngaraoskeun kabébasan lengkep jalan sareng alam, utamina dina waktos liburan. Fénoména sosial ieu pasti bakal cicing. Sareng anjeun, naha anjeun wani?

 

NAHA MILIH PANGALAMAN LATIHAN DINA VAN KAMPER?

Iinditan sareng kémping tiasa sateuacan sareng saatos. Kalayan kecap séjén, naha milih ngan hiji tujuan nalika anjeun tiasa ningali seueur deui dina perjalanan anu sami? Mangrupikeun parobahan pipikiran sareng kahirupan. Sadar kana pangaruh lingkungan tina unggal tindakan sareng mahluk urang, dina seueur aspek, mandiri. Henteu aya anu boros dina perjalanan sapertos kitu, bahkan henteu waktos. Saban dinten masalah anyar lahir, tantangan anyar, pandangan anyar anu tiasa nyandak hiccups anjeun jauh. Tapi upami anjeun masih henteu terang persis alesan naon anu nyababkeun seueur pasangan sareng kelompok réréncangan pikeun milih ieu pangalaman kémping pikeun nyéépkeun liburan, didieu kami daptar anjeun sababaraha hal anu dipikaresep éta pasti bakal ngabantosan anjeun pikeun mutuskeun:

  • Éta ngamungkinkeun anjeun terang seueur tempat anu saé sareng disumputkeun.
  • Éta masihan anjeun kabébasan pikeun ngarencanakeun rute anjeun nalika di perjalanan.
  • Anjeun diajar hirup ku naon anu saé sareng diperyogikeun.
  • Anjeun ngahémat akomodasi sareng perjalanan.
  • Anjeun resep perusahaan sapertos teu kantos sateuacan.

Camper van interior

 

Naon VANS KAMPERA PANGSAÉNA?

"Camper" masih hibrida antara van sareng motor, tapi éta langkung ngaréspon kana istilah anu munggaran. Nalika ngeunaan nyetir, penangananana mirip pisan sareng mobil kusabab ukuranana alit, sareng harga sakitar 37 rébu euro. Éta mangrupikeun kendaraan anu parantos diadaptasi pikeun kabiasaanna sareng dasar-dasar na, henteu sapertos motorhome, sanés struktur anu dipasang dina awak tapi teras diadaptasi janten "Kandaraan bumi".

jero camper van urang tiasa mendakan tilu ukuran pikeun milih dumasar kana pangalaman anu urang hoyong pikaresep. The mini kémping anu langkung umum tiasa janten modél sapertos:

  • Citroen berlingo
  • Nissan nv200
  • Caddy Volkswagen
Camper van: Caddy Volkswagen

Di sisi séjén kami boga sedeng, diantarana urang tiasa nyorot sababaraha modél sapertos:

  • Volkswagen california
  • Fiat Bakat
  • Mercedes vito

Kuring tiasa waé yén dina grup ieu anjeun mikawanoh Volkswagen khas pilem Amérika taun 80an. Bahkan dina séri Outer Banks, salah sahiji fenomena Netflix pangénggalna, ampir sadaya plot lumangsung di tukangeun Volkswagen Kombi Westfalia lami.

Van Camper: Outer Banks Van

Sareng pamustunganana kami bakal mendakan modél-model éta ukuran gedé, siga:

  • Mercedes sprinter
  • Master Renault
  • Ford Transit

Jenis van ieu bakal ngamungkinkeun anjeun ngarambat. pastina kalayan langkung seueur rohangan. Aranjeunna masihan parasaan anu langkung ageung pikeun "bumi dina roda" sabab, barina ogé, aranjeunna parantos lengkep. Éta mangrupikeun kendaraan anu dirancang pikeun kulawarga atanapi kelompok babaturan, sareng hirup sapertos kieu dina grup bakal ngajantenkeun pangalaman langkung pikaresepeun sareng ngabeungharan tibatan anu anjeun bayangkeun. 

Van Camper: Mercedes Sprinter

 

Séwa VAN: THE VAN FEATHER

Meureun mésér campervan sanés pilihan mimiti anu kapikiran nalika anjeun mikir gabung sareng #VanLife. Maksad abdi, petualangan tapi henteu seueur, leres? Tenang! Jalanna sami sareng seueur hal-hal sanésna: nyéwa. Nyatana, parantos aya sababaraha perusahaan anu ngagabung kana sektor khusus ieu, anu propil Instagram na ngahijikeun jalma sapertos anjeun sareng kuring anu parantos mutuskeun nyéépkeun sababaraha dinten di basisir atanapi di gunung di tempat kemah. Salah sahiji perusahaan sapertos éta Van Bulu (@dina_nurina), Sareng urang moal tiasa resep deui! Perusahaan ieu ngamungkinkeun anjeun nyéwa modél béda van di Madrid sareng Barcelona anu aranjeunna parantos masihan nami sapertos Bahama, Bali, Ohana, Arizona… sadayana katingalina luar biasa! Kami resep sumanget anu diciptakeun ku modél bisnisna sabab komitmen pikeun ngabagi pangalaman anu unik sareng bahkan ngantep piaraan. Aranjeunna parantos ngémutan sadayana! Éta diciptakeun ku pangaruh Alba Paul Ferrer (@albapaulfe) sareng sobatna Lucia (@luluhusnaa), sareng éta ogé parantos janten rencana liburan sampurna pikeun kapribadian sanés sapertos Marta Riumbao (@riumbaumarta), Luc Loren (@lucloren) atanapi Magali Dalix (@magalidalix). Dina tim kami kami parantos milari ningali naon anu urang buka, abdi moal ngawartosan langkung seueur. Hal anu pangsaéna nyaéta halaman wéb na ngamungkinkeun anjeun ningali kasadiaan tiap modél pikeun tanggal anu anjeun pikahoyong, sareng éta pasti persis pangukuran unggal van ogé fasilitas anu dipibanda. Anjeun tiasa milih jalan anu anjeun badé laksanakeun sareng, ti ditu, nikmati dugi ka pinuh. Sungut kami nyiram ku rencana hébat ieu.

Camper van

 

Dimana milari kawasan anu pangsaéna di SPAIN pikeun ngalancarkeun sareng kampus?

Ngarambat sareng a van kémping éta cocog pikeun anu resep ka alam, naha laut atanapi gunung. Dina awal tulisan kami ogé nyorot parobihan sosial anu dibawa COVID, sareng mendakan nagara urang sorangan parantos janten pilihan pangsaéna pikeun nyéépkeun liburan sahingga nguatkeun pariwisata lokal sareng ékonomi Spanyol. Saha anu badé ka luar ngagaduhan bentang sareng iklim anu saé di dieu?

Sakumaha dinyatakeun ku sababaraha forum sareng komunitas anu mikaresep camper, daérah gunung anu pangsaéna kanggo perjalanan sareng van jenis ieu nyaéta daérah anu Pyrenees, Puncak Europeropa y Sierra Nevada. Tapi upami, sabalikna, babaturan anjeun sareng anjeun milari anu langkung pasisian, aranjeunna nyarankeun tempat sapertos éta Rias Baixas, Tarifa y Costa Blanca.

Van Camper

Sareng upami saatos sadayana anjeun masih teu acan mutuskeun ngiringan #VanLife, bayangkeun kumaha saé nagara anjeun salah sahiji topi kami.

Henteu masalah!

 

PERTANYAAN JAWABAN

  • Kumaha carana milih van Camper?

Nalika milih modél van penting pisan pikeun diperhatoskeun jumlah jalma anu bakal ngumbara di dinya. Sakumaha ceuk paribasa yén "dimana dua pas, tilu pas", nalika ngalaksanakeun jenis perjalanan ieu anu rohanganna rada terbatas, ngarareunahan éta mangrupakeun titik tambah; Éta bakal ngajantenkeun anjeun mikaresep pangalaman anu langkung seueur. Di sisi séjén, anu harga mangrupikeun faktor sanés anu kedah diperhatoskeun, janten kami nyarankeun anjeun naroskeun ka diri nyalira sapertos: Ku naon prekuensi anjeun badé angkat nganggo kémping? Sakumaha seueur kilométer anjeun bakal tiasa ngalakukeun sataun? Kanyataanna nyaéta, sanaos ngeunaan ngabiayaan biaya, éta mangrupikeun inpéstasi anu leres-leres patut. Spoiler: saatos perjalanan sapertos kieu ... anjeun bakal hoyong ngulang pasti.

  • Harga Camper sabaraha?

Saperti dina seueur séktor sanés, anjeun tiasa mendakan sababaraha jinis harga sareng sadayana bakal gumantung kana mérek, produk sareng spésifikasi na. Dina kasus camper van, harga sakitar 15.000 sareng 30.000 euro. Nanging, sakumaha anu parantos kami carioskeun ka anjeun dina salah sahiji bagian saencanna, sok aya pilihan pikeun nyéwa. Harga dina hal ieu bakal gumantung pisan kana sababaraha dinten anjeun hoyong gaduh van na, tapi teu diragukeun seueur pangguna ayeuna tina kendaraan ieu anu nyarankeun nyéwa heula pikeun ngalaman kontak anu munggaran, supados anjeun henteu resep pangalaman !

  • Dimana tempat parkir vanna?

Leres ayeuna aya seueur daerah anu dilindungi dimana kafilah atanapi van teu diidinkeun parkir. Nanging, ku rute anu kawilang diulik anjeun moal ngagaduhan masalah dina wengi-wengi. Anjeun bakal mendakan kasusah pang ageung di kota ageung. Salaku conto, upami rute Camper anjeun ngalangkungan Madrid, aya tempat parkir mobil jarak jauh di Temple of Debod dimana anjeun tiasa ngantunkeun van anjeun maksimal 12 jam. Nanging, seuseueurna rute parantos ngagabung kémping sareng kémping liar janten kecuali lamun ningali tanda anu khusus ngalarangna, anjeun moal ngagaduhan masalah ageung.

  • Sakumaha biaya ngadamel Camper van?

Upami iinditan sareng Camper parantos dilakukeun pikeun jalma anu ngagaduhan sumanget petualangan, bayangkeun anu ngadamel van nyalira! Prosés ieu bakal diwangun ku dua bagian penting: ngadamel camperización lengkep sareng homologasi kendaraan sorangan. Pikeun camperisasi ieu urang kedah gaduh insinyur (sanés rencana pikeun ngalakukeunana nyalira ogé) sareng umumna total harga éta tiasa ngahontal sakitar 6000 euro. Éta bakal gumantung, di luhur sadayana, dina kualitas bahan anu dianggo jeung jumlah pakakasna kalayan anu anjeun hoyong gaduh bumi énggal anjeun. Pikirkeun éta salaku "ngarombak" bumi anjeun.

  • Naon waktos anu pangsaéna pikeun ngalakukeun rute ku van?

Sakumaha anu parantos kami carioskeun dina tulisan ieu, di The Indian Face Kami parantos perhatosan rebound ieu dina pendaptaran van dina usum panas di nagara urang. Sugan, ningali ieu, anjeun hoyong janten sakedik langkung "alternatif" dina hal kaping supados henteu kabeneran sareng tatangga anjeun dina kalima, anu ogé resep ideu dina jalur van. Tapi penting pikeun terang yén pangalaman anjeun bakal béda-béda gumantung kana cuaca. The cinyusuSalaku conto, éta mangrupikeun pilihan anu saé upami anjeun badé ngarambat Spanyol.